A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a fogyáshoz

A víz nagyon fontos az emberi szervezet számára és szerepe igen sokrétű: biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, oldja a tápanyagokat és elszállítja azokat a megfelelő helyekre, befolyásolja a vér összetételét és biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. Naponta 2,4 liter távozik a szervezetünkből a verejtékezés, légzés, kiválasztás és az emésztés folyamán, melyet pótolnunk kell.

vízfogysztás

A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme. Az emberi test legnagyobb része vízből áll, az életkor előrehaladtával a víz aránya csökken, így a csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Ennek a csökkent vízmennyiségnek kell ellátnia folyadékkal testünk minden részét. Az elfogyasztott víz bejárja az egész szervezetet: az emésztőrendszerből a vérbe kerül, onnan a szervekbe és a szövetekbe, ahol leadja a benne oldott anyagokat. a víz ugyanakkor hozzájárul a méregtelenítéshez is: összegyűjti a káros anyagokat és azok a vizelettel kiürülnek a szervezetünkből. A víz az anyag, mely elősegíti a fogyást éppen e méregtelenítő mechanizmus segítségével: a káros anyagok kiürítésével szervezetünk könnyebb lesz, megszabadul a nem kívánt kilóktól.

Hogyan igyunk elegendő mennyiségű vizet? - néhány tanács

Gondoskodjunk rendszeres folyadékfelvételről! Ne várjuk meg amíg a szervezet szomjúságot jelez, módszeresen alakítsuk ki ivási szokásainkat! Ügyeljünk a szilárd és folyékony táplálékok arányára, napi tevékenységünkben tartsunk hosszabb-rövidebb pihenőket, ezeket használjuk fel egy-egy frissítő pohár víz elfogyasztására!

Esténként tartsunk számvetést, hogy mennyi folyadékot vettünk magunkhoz!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!