A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a fogyáshoz

A víz nagyon fontos az emberi szervezet számára és szerepe igen sokrétű: biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, oldja a tápanyagokat és elszállítja azokat a megfelelő helyekre, befolyásolja a vér összetételét és biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. Naponta 2,4 liter távozik a szervezetünkből a verejtékezés, légzés, kiválasztás és az emésztés folyamán, melyet pótolnunk kell.

vízfogysztás

A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme. Az emberi test legnagyobb része vízből áll, az életkor előrehaladtával a víz aránya csökken, így a csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Ennek a csökkent vízmennyiségnek kell ellátnia folyadékkal testünk minden részét. Az elfogyasztott víz bejárja az egész szervezetet: az emésztőrendszerből a vérbe kerül, onnan a szervekbe és a szövetekbe, ahol leadja a benne oldott anyagokat. a víz ugyanakkor hozzájárul a méregtelenítéshez is: összegyűjti a káros anyagokat és azok a vizelettel kiürülnek a szervezetünkből. A víz az anyag, mely elősegíti a fogyást éppen e méregtelenítő mechanizmus segítségével: a káros anyagok kiürítésével szervezetünk könnyebb lesz, megszabadul a nem kívánt kilóktól.

Hogyan igyunk elegendő mennyiségű vizet? - néhány tanács

Gondoskodjunk rendszeres folyadékfelvételről! Ne várjuk meg amíg a szervezet szomjúságot jelez, módszeresen alakítsuk ki ivási szokásainkat! Ügyeljünk a szilárd és folyékony táplálékok arányára, napi tevékenységünkben tartsunk hosszabb-rövidebb pihenőket, ezeket használjuk fel egy-egy frissítő pohár víz elfogyasztására!

Esténként tartsunk számvetést, hogy mennyi folyadékot vettünk magunkhoz!

Fogyókúrás termékek vásárlása

Ukko tea Fogyasztóteakeverék 150g

Ukko tea Fogyasztó teakeverék 150g

Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.

Ár: 3490 Ft
Megnézem

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Mezeikatángos teakeverék 100g

Györgytea Mezei katángos teakeverék 100g

A Karcsúsító tea néven is ismert, mezei katángos teakeverék gyomorerősítő, gyomorvédő, vízhajtó és zsírégető hatású gyógynövényeket tartalmaz.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!